Föreläsningar

Vill ni vidareutbilda er personal eller era medlemmar inom etologi och nutrition, eller bara bredda deras kunskap om katten? Behöver ni hjälp att utveckla nya produkter inom kost och beteende? Behöver ni inspiration för att bygga nya kattstallar?

PaleoCat erbjuder föreläsningar och konsultation inom bland annat miljöberikning, beteende och näringslära.

Vi erbjuder bl.a. följande föreläsningar:

  • Kattens sinnen och beteende
    Syftet med denna föreläsning är att ge en ökad förståelse för varför katten gör som den gör och vad olika beteenden har för ursprungliga funktioner. Hur upplever katten världen den lever i? Behöver katten få utlopp för alla sina naturliga beteenden och hur ska det gå till för att de inte ska krocka med människans intressen? Föreläsningen avslutas med problemlösning.
  • Kattens nutrition
    Här fokuserar vi på kattens näringsbehov. Vad behöver katten och varför? Ni får steg för steg veta hur ni kan göra egen kattmat. Är rått kött säkert? Ni lotsas igenom potentiella smittorisker och grundläggande hygien.
  • Foderlära - workshop
    Vad gör ett foder till ett bra foder? Workshopen inleds med en kort genomgång av kattens näringsbehov och av olika foderrelaterade definitioner. Vad betyder egentligen holistiskt eller naturligt? Vilka påståenden får fodertillverkare göra? Vad ställer ni för krav på kattmaten? Målet med workshopen är att deltagarna ska ställa upp sina egna, tydliga krav på kattmat och få användbara verktyg för att själva kunna bedöma om ett foder uppfyller dem.

Hittar ni inte det ni söker? Vi skräddarsyr föreläsningar efter era behov. Kontakta oss för mer information och prisuppgift på info[a]paleocat.se.